Laddar...

Tips för fotografering av spökskyltdockor

  • 10.10.2019
Rätt produktfoto kan vara skillnaden mellan en produkt som gör OK i din webbutik eller din bästsäljare. Speciellt för kläder är bilden allt. Det är där spökdockan, ofta kallad den osynliga eller 3D-dockan, kommer in. Tanken är att visa kläderna som de ser ut när de bärs, men du ser inte modellen eller skyltdockan i bilden.

Det är det bästa av två världar, den naturliga formen på kläder som bärs, men utan distraktion av en skyltdocka eller modell. Om du är en professionell fotograf eller driver en klädbutik av något slag kan du testa detta själv, med tre gratis bilder på spökdocka genom att helt enkelt klicka här för att registrera dig.

För att få ut det bästa av spökdockor, här är några tips för att se till att dina klädfoton blir så bra som de kan bli:

1. Att välja rätt skyltdocka (eller levande modell)
När du väljer skyltdocka är matt vit bäst eftersom det eliminerar ströreflektioner. Lika viktigt, och det gäller även levande modeller, hitta en form och storlek som passar de kläder du har. Kläderna ska hänga naturligt och passa bra på skyltdockan utan att sträcka sig eller vara för löst.

Om du använder en mer traditionell skyltdocka eller en levande modell, kom ihåg att du också måste fotografera insidan av plagget, så att hela spöklooken kan skapas vid redigering.

Kombinera delarna

2. Påklädning och styling
Även med noggrant val av skyltdocka eller modell kommer inte varje klädesplagg att hänga perfekt på den. Använd stift och tejp för att få det naturliga utseendet du vill ha, samtidigt som allt håller jämnt och symmetriskt. Du kan använda rutnätsverktyget i fotoredigerare på dina testbilder för att kontrollera att fållar, axlar och så vidare är plana.

3. Välja rätt fotograferingsvinkel
För toppar, gör bröstet i fokus, se till att bilden är tillräckligt bred för att fånga hela längden av pjäsen. När du skjuter byxor bör höftområdet vara i fokus. Head-on-bilder ser bra ut, men glöm inte att ta bilder från baksidan av plagget också.

4. Belysning
Använd svalare belysning för klädfoton, eftersom detta ger maximal kontrast, visar färgerna mer naturligt och framhäver klädernas konturer tydligare. Vilken belysning du än har, se till att den är konsekvent genom fotograferingen för varje vinkel, fram, bak och inuti, så att redigeringen fungerar.

5. Behövlig utrustning
Allt du behöver är en skyltdocka eller en levande modell, lampor, stativ, kamera och kläderna du vill fotografera. Ett stativ är viktigt för studiobilder, det ser till att plaggets placering förblir konsekvent över alla bilder för att uppnå det skärpedjup du behöver. Inte bara det, den tar bort alla möjligheter till skakning, vilket ger dig skarpa bilder varje gång, även vid längre exponeringar. En vanlig bakgrund gör det mycket lättare att redigera bilderna.

6. Bildredigering
Att skapa den perfekta spökdockabilden kan vara tidskrävande. Elementen måste separeras från bakgrunden (klippas), sedan damtretuscheras och placeras på rätt lager för att kombineras. Därefter kan fållen och/eller ärmarna behöva lindas in, och slutligen måste den naturliga skuggan byggas mellan fram- och bakelementen.

På Maskmill tillhandahåller vi en snabb, professionell tjänst som tar hand om hela redigeringsprocessen åt dig samtidigt som vi levererar kvalitetsresultat som får dina klädbilder att se fantastiska ut.

Som proffs kan du testa Maskmills högkvalitativa tjänst med 3 GRATIS spökdockabilder. registrera dig nu och gör anspråk på dina bilder för att komma igång med spökdockabilder direkt!

Tillbaka till "Artiklar & Tips

Funktionella cookies måste aktiveras för att chatten ska fungera!