Lataa...

Haamumannekiini kuvausvinkkejä

  • 10.10.2019
Verkkokauppasi tuotekuva voi ratkaista sen, myykö tuotteesi ihan OK vai tuleeko siitä todellinen myyntimenestys. Erityisesti vaatteille kuvan merkitys on suunnaton. Vaatteiden tuotekuvaukseen sopii siis täydellisesti haamumannekiini kuvaustekniikka. Ideana on esittää vaate sellaisena kuin se näyttää puettuna, mutta ilman näkyvää mallia tai mallinukkea.

Jos olet ammattikuvaaja tai muu vaate-alan ammattilainen, voit testata haamumannekiinikuvien sopivuutta 3:lla veloituksettomalla kuvankäsittelyllä rekisteröitymällä täällä!

Tässä muutamia vinkkejä parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi:

1. Valitse oikeanlainen mallinukke (tai elävä malli)
Markkinoilla on tarjolla erilaisia haamumallinukkeja, joista voidaan poistaa osia (esim. kaula, rintakehä jne.) 3d vaikutuksen aikaansaamiseksi jo kuvausvaiheessa. Näillä saatat pystyä nopeuttamaan jälkikäsittelyä. Jos käytät perinteisempiä mallinukkeja tai eläviä malleja, muista kuvata myös vaatekappaleen sisäosa yhdistämistä varten.

Osien yhdistäminen

Mattavalkoinen mannekiini on paras, koska se eliminoi heijastuksia. Tärkeää on myös, että mallisi muoto ja koko sopivat kuvattaville vaatteille. Vaatteiden tulisi istua luonnollisesti, olematta liian kireitä tai löysiä.

2. Pukeminen ja stailaus
Kaikki vaatteet eivät istu hyvin edes huolella valitulle mallille. Käytä vaatteen luonnollisen asettelun apuna nuppineuloja ja teippiä varmistamaan, että vaate istuu symmetrisesti ja mm. helmat, hartiat ja hihat ovat suorassa.

3. Oikea kuvakulma
Yläosia kuvatessa kohdista rintakehään ja varmista, että vaatteen korkeus kuvassa näyttää luonnolliselta. Housuja kuvatessa on hyvä ottaa lantio keskipisteeksi. Edestä kuvatut tuotteet näyttävät hyviltä, mutta vaate-esittelyssä on hyvä kuvata vaate myös takaapäin.

4. Valaistus
Jos et käytä studiovaloja, voit kuvata myös käyttäen isoista ikkunoista saatavaa tasaista päivänvaloa. Hieman kylmäsävyisemmät studiovalot mahdollistavat isomman kontrastin sekä värien ja pinnan muotojen selkeämmän piirron. Mitä valaistusta käytätkin, varmista, että valon määrä ja tulokulma on sama kaikille vaatteen eri osille: etuosa, sisäosa, takaosa jne.

5. Kuvauskalusto
Tarvitset siis mallinuken tai mallin, valaistusta, jalustan ja kameran. Jalustalla varmistat, että vaatteen kuvauskulma pysyy samana eri kuvissa. Lisäksi pystyt paremmin vaikuttamaan käytettävään aukkoon ja valotukseen ja saat syväterävyyden sellaiseksi, että tuote on tarkka edestä taakse. Tasainen, vaalea tausta helpottaa jälkikäsittelyä.

6. Kuvankäsittely
Hyvän haamumannekiini vaatekuvan kuvankäsittely ottaa jonkin verran aikaa. Eri elementit pitää irrottaa taustasta omiksi tasoikseen (syväys tai maskaus), pölyt ja roskat vaatteesta pitää siivota (stämppäys) sekä eri tasot yhdistää saumattomasti paikoilleen. Tämän jälkeen helmat tai hihansuut saattavat vaatia hieman muotoilua ja lopuksi rakennetaan luonnollinen varjo etu- ja takaosien välille.

Maskmill hoitaa tarvittaessa koko haamumannekiini kuvankäsittelyprosessin puolestasi toimittaen erittäin hyvännäköiset vaatekuvasi nopeasti ja ammattitaitoisesti.

Ammattilaisena voit nyt testata maskmillin palvelua kolmella ilmaisella kuvalla. Aloita testi!

Takaisin "Artikkelit & Vinkit" sivulle

Toiminnalliset evästeet on aktivoitava, jotta chat toimisi!